maanantai 30. toukokuuta 2016

Todellista liikuntaa

Kyllä täytyy sanoa, että tää palstailu käy kyllä kunnon päälle. Toivottavasti se myös parantaa sitä. Kolmena päivänä oon päässyt nyt palstalle, reilu 2,5h jokaisella kerralla oon jaksanut olla. Tänään kuumuus ja auringonpaiste etenkin uuvuttivat. Hieman on kasvimaapenkkejä saatu kaivettua, salaatit on pistetty itämään, samoin mangoldi. Lintusen perhospuutarhan kukkaset on myös laitettu kasvamaan. Osan palstasta kerkesin tänään jopa aidatakin (pupujen ja kauriiden vuoksi), sillä ajattelin sen olevan helpompaa hommaa kuin kasvimaan kaivaminen. No voin sanoo ettei ollut.

Kroppa on kaivannut rutkasti huoltoa noitten jälkeen, joten venyttely on taas ollut pop. Onneksi yöunet ovat olleet suosiollisen syviä ja öisin ei ole tarvinnut heräillä.

Tänään pääsin viimeinkin myös Villiyrttiretkelle. Sen järjesti Villikataja (linkistä heidän blogiin KLIK)
Aika paljon on tullut opittua netistä ja kirjoista lukemalla, mutta monta uuttakin juttua tuli esille. Peltokanankaalia maistelin ja se oli hyvää! Siis maistui ihan varhaiskaalille ja miten kaunis salaatista tuleekaan kun näitä kukintoja siihen laittaa sekaan.


Kuusenkerkkiä päästiin keräämään myös useampi pussillinen kun retken järjestäjällä oli siihen maanomistajan lupa! Jes! Nämä pistän pakkaseen talven smoothieita varten <3
Lisäksi maistelin maitohorsmaa ja sen lehdethän maistui ihan romainesalaatille! Tätä caesar-salaattiin seuraavaksi kiitos :)


Eilen leivoin palstaurakoinnin jälkeen iltapalaksi gluteenittomia nokkosteeleipiä. Tuli ihan taivaallisen hyviä ja ihana oli syödä mussutella hyvällä omalla tunnolla. Ruokavalio on ollutkin nyt tosi siisti, ilman mitään ihme pakkomiellesyömisiä. Sen sitä saa kun nukkuu hyvin <3
Teeleipiin ei valitettavasti ole ohjetta, sillä syntyivät tyylillä ropsaus sitä tätä ja tuota, näppituntumalla.


Eilen luin Hesarin jutun (plus videon) naisista ja liikunnasta (KLIK, juttuun täältä). Sieltä löytyi myös niin hyvä lainaus ettei järkee. Kiitos Karoliina inspiroivista sanoista!
Painonnostaja Karoliina Paukkala uskoo, että jokaiselle löytyy laji, joka tuntuu heti alusta lähtien hyvältä. Esimerkiksi ylipaino ei ole kaikissa lajeissa ongelma.
”Miksi yrittää väkisin tehdä sellaista, joka ei ole itselle luontaista”, hän kysyy.
”Ei kaikkien kuulu juosta ja lenkkeillä. Pitää löytää laji, joka antaa enemmän kuin ottaa. Laji, jota voi tehdä iloisena eikä niin, että tuntee olevansa huono ja epäsopiva.”
”Pitää saada voimaantumisen kokemuksia, ei kannata tehdä sellaista, joka stressaa ja kuluttaa, kun maailma on täynnä eri urheilulajeja.”
Ja kun miettii sitä omaa kuntosalikaipuutaan, niin mitä mä siinä oikein edes kaipaan? No joo niitä endorfiineja ja adrenaliineja kyllä, mut se mitä saan noista maan kaivamisesta ja villiyrttien, marjojen yms. keräämisestä niin siinäpä sitä vasta kaikenmaailman hormonit pöllyääkin. Ja lapiointihommissa kasvaa ne lihaksetkin :D

Ja se että kaikenkokoiset ja näköiset naiset voi, saa ja pitää liikkua, ajattelematta sitä mitä muut sanoo, katsoo tai mitä vaan. Liike on lääke, liike on rakkautta <3


Liikkukaa <3

iive <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)