torstai 23. kesäkuuta 2016

Detoxdays

Koko alkuviikon oon hengaillut kotona yksin kun kaikki muut perheestä on maailmalla ja eilen kun alkoi vapaapäivät niin ajattelin vetää pienen detox päivän, joka jatkui kyllä tällekin päivälle :) ja saa nähdä vielä kuinka monta päivää kun töihin juhannukseksi menen niin tuskimpa on kauheasti mättöä tiedossa.


Aamun aloitin minttu-kurkku-inkiväärivedellä, join sitä useamman kannullisen pitkin päivää. Vessassa sai kyllä juosta, tänään ei enää niin paljoa onneksi...
Aamupäivän vietin hiljentyen ja joogaten. Venyttelin ja joogasin koko aamupäivän, useamman tunnin ajan siis. Välillä käsittelin triggerpisteitä pallolla ja rullailin pilatesrullalla.


Välillä vähän ulkoistakin puhdistusta. Päivän teema oli vihreä, joten vihreää savinaamiota siis naamaan! Ja kyllä tänään naamasta näkeekin, että puhdistuksen tarvetta oli, sillä naamio nosti kyllä kuona-aineita roppakaupalla iholle.


Lounaaksi söin kana-avocado-nektariini-hunajameloni-fetasalaatin. Olihan tuossa kaikkea muutakin kyllä. Muuta varsinaista ruokaa en kokenut tarvitsevani koko päivänä. Smoothieita siis lisäksi join.


Poimulehti-minttu-inkivääri-avocado-banaani-selleri-lehtikaali-vihersmoothie piti hyvin energiaa yllä.

Illalla lähdin päiväunien jälkeen Paavalinvuorelle luontomeditoimaan. Samalla tuli kohtuullisen rankka kävelylenkkikin tehtyä kun nuo Paavalinvuoren maastot ei ole mistään helpoimmasta päästä. Kroppa sai siis liikettä ja mieli rauhaa.Kotimatkalla nappailin vielä ahomansikoita ja ruusun terälehtiä matkaan. Niistä valmistui aivan mielettömän makuinen ruusu-smoothie! Suosittelen kokeilemaan ruusun terälehtiä kyllä smoothieen ja esim. salaattiin. Pitää vain olla myrkytön puska mistä niitä kerää.


Tänään aamulla heräsinkin jo seitsemän maissa energisenä ja koska illalle oli sadetta tiedossa niin jo aamusta suuntasin palstalle keräämään nokkosia sekä poimulehtiä pakkaseen. Äidiltä saadut perennat olivat hengissä, kiitos sateen ja pikkuystäviä eli pölyttäjiä lenteli siellä sun täällä. Myös niitä mehiläisiä näin <3 Ahkerasta kimalaisesta sain näin söpön kuvan <3Villiyrttejä olisi hyvä kerätä aamukasteen hälvettyä ja suurimmaksi osaksi se olikin jo kuivunut pois. Tämä ihanainen varjon poimulehti oli kuin timantti <3
Suosittelen poimulehteä muuten salaatteihin ja smoothieihin. Niissä on hyvä mieto maku ja ne vaikuttavat tasapainottavasti naisen hormonitasapainoon. Toinen hormoneja tasapainottava kasvi on siankärsämö, joka sekin on vinkeän makuinen, tosin enemmän mausteinen kuin mieto poimulehti.


Palstalta löytyi myös muutama kypsä mansikka harsojen alta! Ja paljon oli raakileitakin pienissä mansikantaimissani.


Tämän päivän ateriaksi valmistin kikherne-kana-salaatin kukkahöystein. Nuo paahdetut kikherneet ovat aivan huippuja, suosittelen! Loput herneistä napostelin päiväunien jälkeen suoraan kiposta.

Loppuilta meneekin joogaten, venytellen ja kehoa huoltaen. Tämän viikon pyöräilyt ja lihaskuntotreenien jälkimainingit kaipaavat hoitoa <3 Huomenna jatkuvat taas työt. Töissä on mukava vietellä juhannusta leppoisasti asukkaille grillaten ja jospa juhannustaikojakin tehtäisiin :) ja lämpimän illan sattuessa voi töiden jälkeen pulahtaa suoraan järveen!

Ihanaa juhannusta kaikille!

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)