maanantai 27. kesäkuuta 2016

Keliakia "yllätys"

Työjuhannus on takana ja mikäs sitä siellä oli viettäessä kun siihen työhön kuuluu kaikki se mitä kotonakin juhannuksena tehtäisiin. Uitiin, saunottiin, grillattiin, paistettiin lettuja, herkuteltiin, laulettiin ja muuten vaan otettiin rennosti.Iltavuoroissa siis olin, joten aamulla treenit, rannalla makoilua ja uimista. Ihanaa kun vesi on jo niin lämmintä. Saa uida koko kesän nyt <3
Treenit on sujuneet hyvin. Motivaatiota lihaskuntotreeneihin on antanut niiden merkkaaminen kalenteriin. Toki omia voimavaroja täytyy kuunnella, joten viime viikolla tein 4 lihaskuntotreenin sijasta 3 jotta sain vähän pidemmän palautumisajan treenien välille.
Nyt alkaa tuntua siltä, että fiiliksellä treenaaminen riittää ja tarvittaisiin jokin treeni-ohjelma. Itse ajattelin jotain tällaista:

Lämmittely: 
Dynaamiset venyttelyt

Circuit treeni: 
Maastaveto suorin jaloin kahvakuulalla/lisäpainoilla
Kyykky
Etunojapunnerrukset
Yhden käden soutu kahvakuulalla/lisäpainoilla (tämä selkäongelmien vuoksi)
Supermies
Lantion nosto
Vatsalihasliike, eri variaatioita
Lankku

Mietteissä on, että lisäisikö tuohon vielä jotain? Jos jollain on hyviä ehdotuksia niin otetaan vastaan!
Kierroksia ajattelin, että alussa voisi olla nyt kaksi ja pyrkisin kolmeen. Sitten kun kolme kierrosta onnistuu niin voi lisätä liikkeisiin vähän painoja tai muuten haastetta.


Tänään kävin omalla työterveyslääkärillä päivittämässä kuulumiset ja lääkkeet kesäksi. Sain nukkumiseen avuksi testiin miedon Ketipinorin ja kipulääkkeeksi Voltaren Rapidin. Jälkimmäinen on ihan toimiva, ensimmäisestä saa nähdä kuinka käy. Olisi ihana jos tuohon nukkumiseen joku apu löytyisi <3

Lääkärikäynnillä tuli myös pieni ylläri kun katsottiin ne jo ajat sitten otetut keliakia-tutkimusten tulokset. Keliakiahan diagnosoidaan täysin vasta tähystyksen jälkeen, mutta se vaatisi altistamista ja suolinukan tuhoamista useamman kuukauden ajaksi. Kohta 2v. olen ollut gluteenittomalla ja en turhaan, sillä verikokeet olivatkin positiiviset! Tuohon tähystykseen en näillä näkymin halua, on ihan omasta itsestä kiinni kuinka tarkkaa ruokavaliota noudattaa ja mähän noudatan. Täytyy kyllä sanoa, että noiden kokeiden jälkeen motivaatio asiaan on vieläkin kovempi.

Olen vieläkin niin onnellinen siitä, että kokeilin gluteenitonta ruokavaliota ja sain jättää hyvästit sille jäätävälle ihottumalle mikä minua ennen vaivasi <3 Tästä ei voi kuin kiittää Helsinki Paleo-podcastia, sekä Sami Sundvikiä, jotka saivat mut viimein vakuuttuneeksi siitä että moista kannattaa kokeilla!

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)