keskiviikko 17. elokuuta 2016

Omakehu saa nyt haista!

Toinen viikko ekaluokkalaisen arkea menossa. Se ekaluokkalainen on innostunut, mutta tosi _väsynyt_ ja meillä yleensä Lintusella virtaa riittää yllin kyllin aamusta iltaan. Kuuluu kuulemma asiaan, kertoi muut koululaisten vanhemmat.Itsellä on ehkä vieläkin enemmän sopeutumisen tarvetta tähän uuteen arkeen. Pistän lapsen kouluun ja sitten olenkin kotona ihan yksin taas, mitäs nyt tehtäisiin? Ensimmäisenä tällaisena päivänä päädyin pesemään ja siivoamaan keittiön kaappeja. Eilen sentään osa päivästä meni koululla kouluterveydenhoitajan tarkastuksessa ja yleensäkin vaan eestaas ramppaamisessa.

Kouluterveydenhoitaja oli tosi jees. Sain jopa keskustella hänen kanssaan kahdestaan ja kerroin syömishäiriöstäni ja siitä etten todellakaan halua lapselle sitä ristiä kannettavaksi. Terveydenhoitaja laittoi koneelle ilmoituksen, ettei paino-asioista lapselle huomautella. Toivon todellakin, että se myös toimii. Ei sen puoleen Lintusella paino-ongelmia olekaan kun se on sellainen duracell - koko ajan liikkeessä.

Maito-asiasta ei myöskään saatu motkotusta, tosin ehkäpä osasin kalsiuminlähteet sitten muuten luetella, niin ei tarvinnut terkkarin luennoida. Ja kehuja Lintunen sai siitä kun se luetteli tykkäävänsä kaikista ruokapyramidin pohja-asioista (niistä kasviksista ja marjoista siis) ja ilmoitti myös tykkäävänsä nykyään myös keitetyistä porkkanoista (niin varmaan...) Tässä asiassa vois vähän itseään taputtaa olalle ja sanoa, et hei hyvää duunia. Tokihan voi olla, että vaikka olis minkälaisilla kokkaustaidoilla varustettu niin silti lapselle ei kelpaisi, mutta kyllä mä olen tehnyt sen eteen paljon töitä, että lapsi oikeasti on oppinut tykkäämään kasviksista ja vihanneksista ja vähän erilaisemmistakin ruuista, kuten vaikka siitä maitohorsmasta ja vihersmoothiesta :D

Terkkarin jälkeen käytiin palstalla keräämässä satoa. Mangoldia, kurkkua ja salaattia. Kesäkurpitsa sato jäi näköjään tähän. Mädäntyvät ennen kuin kasvavat valmiiksi, senkin sade! Tosin johan tuota tuli yli 20kg :D Avomaankurkut on olleet tänä vuonna ihan äärettömän hyviä ja kurkkua on syötykin monta kiloa per nuppi. Ihanan rouskuvia nuo kurkut ja ihme kyllä ne ei ole mädäntyneet tai homehtuneet niin kuin kurpitsat.

 Syötiin mangoldia pannulla paistettuna, valkosipulilla höystettynä.

Palstan jälkeen suunnattiin uimahalliin. Maanantaina sen kesätauolta auetessa kävinkin siellä jo itsekseni. Nyt lähdettiin kahdestaan, tarkoituksena tehdä uimakoulusta vaille jäänyt 10 metrin uinti-testi. Lintunen veti 10 metrin sijaan altaan päästä päähän eli 25 metriä! Ja olin ehkä vähän ylpeä <3

Illalla hehkutin asiaa facessa ja siellä kommentoitiin lapseni perineen isänsä geenit. Joo, ehkä totta sekin, mutta tässä hommassa annan nyt kyllä oman kehun haista, sillä meillä minä jos kuka on Lintusta liikuttanut. Viettänyt tunteja rannalla uimassa (Viime kesänä HeiaHeian mukaan mun uintimäärät oli 30 kertaa ja 15h. Lintusen tuntimäärän voi vetää tuplana tai ehken vieläkin realistisemmin triplana), opettanut pyöräilemään ja vienyt sitä metsään ja lenkille.
Toki tätä on perheenäkin tehty, mutta harvemmin mies kahdestaan Lintusen kanssa on missään käynyt, jalkapallotreenit ja muksugolf poikkeuksena.


Ja upeasta uimasuorituksesta Lintunen sai palkinnoksi himoitsemansa räpylät ja snorkkelivehkeet <3 Tosin niitä sai metsästä ihan urakalla eilen, mutta onneksi kuitenkin löytyi.

Viime viikko meni itsellä aikalailla kipuillessa kun töitten alettua unirytmistä kiinni pitäminen "vähän" lipsui.
Varsinaisia liikuntasuorituksia ei tullut siitä syystä tehtyä, mutta töissä sai liikuntaa senkin edestä. Kiva työ mulla kun pääsee töissä lenkille ja muunmuassa keilaamaan. Pidin Polar Looppia kädessä ja aktiivisuus paukkui joka päivä yli 100% ihan vaan töissä ja arkiaskareissa. Askeliakin tuli joka päivältä yli sen 10 000, perjantaina pääsin 20 000 askeleeseen ja ihan vahingossa, illalla tosin väsytti kyllä!

Huomenna alkaa 7 päivän työputki, joten eipä sitä varmaan muinakaan päivinä ihan hirveästi urheilla sen kummempia uimista ja lenkkeilyä lukuunottamatta.

Aika jännä miten ajatukset muuttuvat kun ennen nuo kaksi oli aikamoisia urheilusuorituksia, nyt ne alkaa olla aika arkisia juttuja joita tehdään ihan vaan siinä sivussa sen kummemmin suunnittelematta.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)