torstai 25. elokuuta 2016

Voiko itsensä parantaa?

Uskon siihen, että voi. Ainakin minun tapauksessani.

7 työpäivää on nyt takana. Selviydyin niistä yllättävän hyvin. Viimeisten työpäivien yöunien vähyys meinasi hieman torpata hommaa ja flunssan oireet alkoivat iskeä, mutta ihmeekseni fibrokivut pysyivät aikalailla poissa.

Viikonloppuna olin yksin kotona kun muut perheenjäsenet reissusivat. Nukuin iltavuoron alkuun, kävin töissä, menin nukkumaan ja nukuin taas iltavuoron alkuun. Teki kyllä hyvää keholle ja muutenkin. Edellisten viikkojen kipuilut katkesivat siinä.


Mulla on ollut testissä myös Zeropointin tuotteita kivunlievityksessä. Ajatus lähti siitä, että auttaisiko kompressio kipuun? Noin kuukauden testauksen jälkeen on vastaus kyllä! Uskon, että etenkin treenaamisesta palautuminen tulee olemaan parempaa. Toimiihan se taviksellakin, miksei siis fibrolla!
Testaukset jatkuvat edelleen ja odotan töiden suhteen hieman tasaisempaa vaihetta jolloin pääsen sinne salillekin näitä kokeilemaan niin treeneihin kuin palautumiseenkin. Pahimpina öinä kun etenkin jalat olivat todella kipeät, pidin näitä sukkia yötä päivää.


Pääsin palstallekin alkuviikosta ja tein ruokaa oman maan antimista ja työkaverin tuomista sienistä <3 Nyt kun olisi vapaapäivä niin olisi kunnolla aikaa palstailla mutta sataa :( Onneksi voi aina suunnitella ja puutarhaunelmoida syystöitä ja seuraavaa kesää.
Eilen ei olisi satanut vaikka aamu tällaisella maisemalla starttasikin, mutta maan tonkimista tärkeämpää oli kuitenkin perhe. Töiden jälkeen hain Lintusen töistä ja lähdettiin kaupungille. Ensin Mäki-Matin perhepuistossa seikkailua, sitten Pokemon-jahtia keskustassa ja kun mieskin paikalle pääsi niin käytiin Rossossa syömässä.


En ole aivan varma onko Rosso konsepti menossa oikeaan suuntaan. Ainakin Jyväskeskuksen Rosso näytti hieman kolkolta sisustuksen muuttumisen jälkeen (mieleen tuli kylmä italialainen), mutta sitä tosiasiaa se ei poistanut, että söin ehkä parasta pitsaa tän gluteenittoman elämän aikana.

Kerkesin kaiken välissä myös kurvata Vaasankadun Kasvihuoneelle, josta viimeinkin löytyi kaipaamaani, nimittäin Bokashirouhetta! Työkaverilta saan kaipaamani viinitonkan hanat ja kohta suuntaan Biltemaan ostamaan Bokashisankkoja. Siitäpä se sitten aukeaa taas omanlaisensa homma :) joka on toivottavasti hyvä ja hyödyllinen. Pitäisi ensi vuonna tulla satoa kivasti kun palsta saa bokamultaa :)


 Tässä muuten hauska kuvapari tältä kesältä. Toinen kuva toukokuulta, toinen tältä viikolta.Mutta mitä tällä kaikella on tekemistä itsensä parantamisen kanssa?

No, ihminen kertakaikkiaan ainakin voi paremmin kun nukkuu, nauttii, syö hyvin ja sitten se viimeinen eli tonkii multaa ja on luonnossa. Suosittelen kuuntelemaan tämän tiedeykkkösen jutun ylen areenasta: Metsä vie stressin, luonto luo terveyttä
Immuunipuolustuksen häiriöön liittyvät taudit lisääntyvät, esimerkiksi tulehdukselliset suolistosairaudet ja allergiat. Miksi? Mikä yhteys monimuotoisella luonnolla ja ihmisen kontaktilla maahan ja puihin on immuunipuolustuksen kannalta? Emeritusprofessori Tari Haahtela puhuu siitä, kuinka luonnon köyhtyminen johtaa ihmisen pieneliöstön heikkenemiseen, ja edelleen tulehdukseen ja sairauksien syntyyn.
Ettäpä tätä tuumaa tänään iive <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)