torstai 22. syyskuuta 2016

Kompressiolla kivun kimppuun

En tiedä ovatko kaikki yhtä huippufiiliksellä salitreenien jälkeen, mutta kun ne on "kielletty" sen 1½ vuotta, niin kyllähän se vaan tuntuu hyvältä, aivan mielettömän hyvältä kun pääsee treenaamaan kunnolla ja muuallakin kuin omassa olohuoneessa.

Loppukesästä sain ZeroPointilta testattavaksi kompressiovaatteita ja nyt niistä jo uskaltaa sanoakin jotain kun testaustunteja on useampia takana. Olenkin kirjoitellut aiheesta jo pienesti aiemminkin, mutta nyt ajattelin paneutua asiaan vähän paremmin.


Kompressiotahan on esimerkiksi terveydenhoidon puolella käytetty iät ja ajat. Kaikkihan varmaan tietävät ne mummon puuterin väriset tukisukat <3 Nyt kompressio-buumi jyllää treenivaatteissa ja eikä ihme, Vierumäellä Suomen urheiluopistossa on tehty tutkimusta kompressiovaatteiden vaikutuksista urheilun yhteydessä. Vaatteet auttavat etenkin alaraajoissa ehkäisten kramppeja ja tehden lihasaktivaatiosta helpompaa.
Silloin, kun puhutaan ihan oikeista kompressiota hyödyntävistä vaatteista, niin ne auttavat todistetusti palautumiseen, vakuuttaa Suomen Urheiluopiston projektipäällikkö Jarmo Kujanpää. (Lainaus Yle-uutiset)
 Ei ole puuterinväriset ei :D

Olen kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden testata näitä vaatteita itse käytännössä hieman erilaisesta näkökulmasta. Lähdin itse siis kyselemään testausmahdollisuutta, sillä omistin jo ennestään yhdet ZeroPointin säärystimet ja ne ovat olleet suuri apu minulle jo pidemmän aikaa. Aloin miettiä millainen hyöty olisi myös muunlaisista kompressiotuotteista. Sainkin testattavaksi sukat, säärystimet ja paidan.
Fibromyalgiassahan palautuminen on monesti hidastunutta ja jopa puutteelista, no tähän kompressiosta on ainakin apua. Olen testannut kompressiovaatteita myös kivunlievityksessä ja vaikka aina ei tekisi mieli kipeänä pukea puristavaa vaatekappaletta ylleen, on joka kerta saanut todeta sen lievittävän kipua tai poistavan sen kokonaan.


Yllätyksekseni suosikkivaatteekseni nousikin kompressiopaita, sillä sitä treeneissä käyttämällä en lainkaan saanut "normaaleja" lihaskramppeja selkä-, olka- ja kylkilihaksiin. Ja kyllä, testasin treenejä myös ilman kompressiovaatteita ja silloin sain ne selkäkrampit :(

Täytyy sanoa, että joku on tiputtanut minut jonnekin onnenpilvi numero seitsemälle <3 niin elossa ja onnellisena tunnen olevani tällä hetkellä. Täytyy siis nauttia jokaisesta hetkestä!

iive

2 kommenttia:

  1. Mä olen jo monta vuotta käyttänyt treenatessa kompressiosukkia tai -säärystimiä, ne pitää penikkakivut poissa! Myös kompressiotrikoista tykkään, ne on juostessa ihan parhaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi trikoot on varmaan huiput! Harmitti kun niitä en saanut testattavaksi. Täytyy varmaan hankkia nekin kyllä, mulla kun etenkin lantio-reisien alue tuppaa jumimaan aina.

      Poista

Kiitos :)