torstai 6. lokakuuta 2016

Kadonneita selkälihaksia etsimässä

-Varasitsä oikeasti fysioterapeutille ajan vaan sen takia, että sä löydät sun selkälihakset?
-Joo, varasin :D

Kävin jo aiemmin fysioterapeutilla fysiochekissä (kuuluu kuntosalisoppariin). Yllätyksekseni kaikki oli suht ok. Taas tulin tietoisemmaksi siitä mitä yliliikkuvuus nivelissä vaikuttaa mun elämään. Näköjään tämä homma rakentuu pala kerrallaan.

Se mikä oli täysin hukassa oli selkälihakset, etenkin ne syvät. En löytänyt niitä millään ja en saanut edes niitä pinnallisia lihaksia jännitettyä "ajatuksen voimalla" niin kuin lähes kaikkia muita lihaksia saan. Syvemmät selkälihakset olivatkin sitten jo ihan menetettyä tavaraa, siis ai mikä tuntuma pitäisi olla? Ei ollut.

Tänään sitten niitä lihaksia etsittiin. Syvät vatsalihakset aktivoituivat aika hyvin vaikkeivat ne niin voimakkaat olekaan, mutta aktivaatio pelaa. Selkälihasten kanssa tehtiin töitä 45min ja oli kyllä fysioterapeutilla todella hyvät kikat miten ne lihakset sitten sieltä lopussa löytyivät. Ja kun niitä oli sen 45min veivattu niin tosiaankin tuntuu! Ei tarvitse enää ihmetellä, että missä ovat. Kotiin sain 4 erilaista harjoitusta joita voi helposti tehdä päivän mittaan. Salitreeneissä aktivoinnit ennen itse treeniä ja uskon, että sieltä ne sitten lähtee tulemaan ja kehittymään ja kropan kunto eikun paranee <3

Minun kohdallani on erityisen tärkeää pitää noista lihaksista hyvää huolta, sillä yliliikkuva selkä on isommassa vaarassa mennä rikki, lihakset täytyy olla siellä tukena! Lisäksi pinnallisemmat lihakset ovat nyt koko ajan ylirasitustilassa ja siitä johtuu alaselän ja lantionkin kireydet kun lihakset joutuvat aivan liian kovalle ylikuormitukselle.

Syksy on ollut ihana, ollaan nautittu luonnosta aivan täysillä ja flunssakaan ei kaatanut petiin vaikka nenäliinoja kyllä kului paketillinen. Ihan normaalisti pystyi kävelyllä ja töissä käymään. Uni kyllä on maittanut, siitä flunssan kaikista parhaiten on huomannut.

Oma luontopolku on ollut ahkerassa käytössä, samoin käytiin kiertämässä Jyväskylässä Jääskelän luontopolku (upea muuten, mut ei tasan ollut "noin" 5km, Iphone laski yli 7km meillä molemmilla matkaksi)

Ruokavalio pelittää nyt viimeinkin aivan huipusti. Syön mitä tekee mieli, tosin tietty yritän etsiä sen oikean kehon tarpeen sieltä. Mehuja on testailtu jos jonkinlaisia joka päivä villiyrttimehusta punajuurimehuun. Jotkut puristaa valkosipuliakin mehuksi, sitä en ole kyllä testannut vielä :D

 

Pullaa teki yksi päivä mieli tai oikeammin teki mieli voita, kanelia ja kardemummaa. Tein sitten näillä maustetun banaaniletun ja väliin samoin maustettua itsetehtyä omenasosetta. Ihan kuin ois syönyt korvapuustia, paitsi että parempaa. Myöhemmin huomasin, että oli korvapuustipäivä jotenkin virallisestikin :D


Tänään soulfoodia. Pastan tilalla teen tosi paljon risottoa, edellisessäkin postauksessa oli risottoa. Tällä kertaa chorizo-kesäkurpitsa-kanttarelli-herkkusieni-risottoa. Ilman kermaa, kun on hyvät mausteet ei arki-risotto tarvitse sitä lainkaan ja on siten ihan terveellistäkin. Tässä maustepohjana Reformin luomu kana- ja kasvisliemet. Uutta tomaatti-basilikaakin ostin ja kokeilinkin jo, toimi sekin toisessa ruuassa.

Jotenkin kaikki rullaa nyt just niin kuin pitääkin. Ei elämä pelkkää ruusunterälehdillä tanssimista ole, mutta jotenkin sisäisesti vain on niin hyvä olla itsensä kanssa ettei mitään järkeä. Silloin on muutenkin kiva olla <3 Vaikka olis sitten se flunssakin :) ja flunssakarkeiksikin riitti suklaapatukka ja ehkä 10 pommixia jonka jälkeen totesin, että kiitti riitti <3 Ja Fibro-oireitakaan ei tullut, vaikka oli flunssa, ihan älytöntä! Vaa'assakin kävin yksi päivä ihan huvikseen... -3,5kg <3 <3 <3 Vaikka tällä hetkellä olis kyllä ihan sama vaikka olis plus lukema jos olotila olis kuitenkin henkisesti ja sisäisesti tää sama.

Välillä sitä miettii että voiko tää olla tottakaan ja sitten täytyy vaan tuumata että joo, toivottavasti tää ei lopu enää ikinä tää olo <3

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)