torstai 2. helmikuuta 2017

Nokkosletut paleo, G, M, kasvis, viljaton

Meidän perheessä rakastetaan lettuja.

Meillä tykätään banaaniletuista, paleoletuista ja erityisen paljon meillä tykätään pinaattiletuista. Tai nykyäänhän ne on nokkoslettuja koska nokkoset on hyviä, terveellisiä ja ilmaisia!

Syksyllä keräsin kasseittain nokkosia ja vedin ne huuhtelun jälkeen tuoreeltaan tehosekoittimessa silpuksi ja pakastin ohuiksi levyiksi minigrip-pusseihin.


Pohja näille nokkosletuille löytyi Paleokeittiön omenaisista ohukaisista, joita myös suosittelen kovasti. Plussaa lisäksi tälle ohjeelle on se, että kaikkia aineksia meiltä yleensä löytyy kaapista aina :)
Letut valmistuvat myös nopeasti eli pelastavat kiireisen päivän. Jos on tosi kiire niin letut katoavat syöjien suuhun suoraan pannulta!

Itse käytän itsetehtyä omenasosetta (myöskin pakkasesta) mutta luulisin, että esim. Bonne toimii hyvin myös, tosin se on lirumpaa kuin oma jytky sose joka täytyy huomioida sitten taikinan rakenteessa.

3 keskikokoista munaa
n.1 dl makeuttamatonta omenasosetta
n.1/2 dl mantelijauhetta
luraus kasvimaitoa tai kookosmaitoa/-kermaa
suolaa n.½tl - oman maun mukaan
pienen pieni ripaus valkopippuria
n.150g nokkosia tai pinaattia

Jos taikina on kovin löysää niin siihen voi lisätä hieman riisijauhoa joka sitoo <3


Sekoita kaikki ainekset keskenään, paista pannulla esim. voissa, gheessä, öljyssä. Suosittelen tekemään pienempiä lettuja, ei sellaisia koko ison paistinpannun kokoisia koska nämä hajoavat suht. helposti.


Lettuja meillä syödään mm. kananmunakastikkeen, puolukoiden tai vaikkapa kinkkutäytteen kanssa. Tosin nämä letut ovat sen verran ruokaisia, että iso kasa lettuja riittää ihan pelkältäänkin :)


Hyviä lettuhetkiä

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)