sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Lähiluontoretkeilyä Kammarimäen lippaluolallaPerjantaina paistoi viimeinkin aurinko ja oli jonkinverran lämmintäkin, vaikkakin yöllä viherkasvit parvekkeella paleltuivat aika pahasti :( Kai noista eläviä jossain vaiheessa taas tulee kun pääsevät toipumaan.
Aamun vietin kirppiksellä. Ajattelin että kunhan vaan käyn katselemassa, että tuskin siellä edes mitään kesällä on myynnissä, mutta näköjään oli. Alle 30e ja mulla oli vino pino uusia ihanuuksia päälle laitettavaksi. Tällaiset kirppistelypäivät tuo kyllä suurta iloa kun pienellä rahalla löytää ihan priimaa.


Illalla suuntasin palstalle. Rikkaruohohommia. En niin kauheasti välitä, mutta olipa ainakin lämmintä. Nyt sai satoakin jo ja smoothieihin ja mehuihin aineksia. Salaattiakaan ei tarvitse enää kaupasta ostaa pariin kuukauteen. Rastas oli tehnyt pesän varaston "ikkunaan". Aikamoisia punkeropoikasia. Lauantaina ei ollut kuin yksi rassu jäljellä. Saa nähdä löytyykö tänään vain tyhjä pesä.

 Mustaherukka-vihersmoothie taisi sisältää banaania, mustaherukkaa, nokkosta, viherjauhetta, Puhdistamon luomuheraa, ashwaghandhaa, inkivääriä...

 Ekstrasupervihreään mehuun tuli villiyrttejä, salaattia, selleriä, sitrunaa, inkivääriä ja omenaa.Lauantaina suunnattiin Keskisuomen Luonto-Liiton retkelle. Kohteena oli Kammarimäen lippaluola Keltinmäessä. Kovin suurta reippailua ei tuo reissu vaatinut. Rauhallista kävelyä metsässä sellaisen tunnin verran ja muuta oleskelua metsässä päälle. Luolan löytäminen onkin toinen juttu, sillä tuonne ei mitään merkittyä polkua ole ja tuolla Kammarimäen maastossa polkuja risteilee sinnetänne. Onneksi oli hyvä opastus. Lintunen oli ihana retkelykaveri. Olen siitäkin niin onnellinen, että hän on heti lähdössä tämmöiselle reissulle mukaan kun vähän kyselee, että lähtisitkö?Lippaluola ei kesällä ollut kummoisen näköinen. Harmittaa kun tällaiset paikat sotketaan, tuollakin oli graffittia ja lasisiruja ja roskaa joita sitten keräiltiin samalla pois. Aivan järkyttävää sotkemista ei kuitenkaan onneksi ollut. Talvisin paikan ollessa jään peitossa lippaluola kuulemma upea. Ja aina on upea olla metsässä. Eilen oli niin mukava sääkin ja itikoitakin sangen vähän. Kivaa seuraakin oli, porukkaa oli toistakymmentä ja yksi nelijalkainenkin.

Oon miettinyt, että nää Luonto-Liiton jutut olis Lintuselle tosi kiva juttu. Partiosta tykkäilisin myös, mutta meillä partio on täällä erittäin uskonnollispainotteinen, joten sinne ei voida osallistua. Mutta nää Kessun jutut kuulostaa ainakin hyvältä :)
Palstalla ensimmäiset mansikat olivat viimein kypsiä. Ihanaa ja näissä ei mitään myrkkyjä tai homeenestoaineita ole <3 Aika paljon isompi maa pitäisi olla, että säilöntäsatoa saisi, mutta pientä syömämarjaa sentään saa.Ja auringonlapsi tykkää kun aurinko paistaa ja on lämmin <3 Ihanaa! Vaikka sitten pitäiskin rikkaruohoja kitkeä... ja uimarannallekin on päästy. Perjantaina menin ihan järveen asti. Miten se voikaan olla ihan yhtä kylmää kuin kesäkuun alussa? Lämpenisipä edes vähän. Lauantaina päädyin aurinkoon lukemaan kirjaa kun Lintunen hyppi laiturilta kavereiden kanssa järveen.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)