perjantai 28. heinäkuuta 2017

Matkalla taas - Kuopio- ja avautumista gluteenittomuudesta vol.2

Ei varmaan kovin moni voi sanoa etteikö pettynyt kun helteet eivät tulleetkaan. Ilman joka tunti muuttuvia säätiedotuksia ja uutisointia, ei noista "helteistä" olisi kukaan edes tiennytkään. No ihan hyvä viikko silti viimeiseksi lomaviikoksi. Aika marjapitoinen ja siivottukin on hulluna. Ajatus siitä, että pitäisi siivota töiden jälkeen. No se ei houkutellut, joten olen pyrkinyt tekemään isommat hommat näin kesälomalla pikkuhiljaa. Tällä viikolla urakoin ikkunoita, koska ikkunanpesuun aika hyvät säät siis.Käytiin yksi ilta tsippailemassa lähistön mustikkapaikassa. Ihan "katselemaan" lähdin (oli kyllä vehkeet mukana) ja niin sitä kotiuduttiin parin litran kanssa. Hups.
Gluteeniton mysli, luomu maito ja mustikat on vaan niin <3 Kissaakin kiinnosti, vähän liiankin kanssa kun oli mun kupille tulossa.Ja koska Suomen Kesä. Taas yksi kylpyläreissu. Tällä kertaa suunnattiin Kuopioon. Uimassa käytiin ensin Rauhalahdessa ja yövyttiin Puijonsarvessa. Yllätyin tuosta Rauhalahden kylpylästä. Oon pitänyt sitä ihan "mummojen" paikkana, mut kaikkea muuta. Plussaa oli se, että ns. uintialtaasta näki suoraan liukumäkeen, samoin porealtaasta ja lämpimästä altaasta. Ulkoallas oli myös superlämmin, siellä viihdyttiin pitkään. Hierovat suihkut oli tuolla myös tosi hyviä, joten nämä kaikki yhdessä lievensivät sitä, että onhan se paikka tosiaan vanha ja ihan himppa out of date :D Pukkarisysteemi myös taattua kylpylähommaa eli yhteispukkari kopein, nyt olin tosin varautunut king size pyyhkeellä niin ei tarvinnut pukea sitä kylmää ja märkää uikkaria sinne pukukoppiin menemistä varten päälle.
Mut 3h tuolla meni. 1h tuosta uin ihan kunnolla. Selkä tykkäsi siitä, täytyy taas oman uimahallin auetessa terästäytyä uimisen suhteen.


Illasta vesisade loppui. Suunnattiin fiilistelemään Puijon Torniin. Tuolla ollaan viimeksi käyty 12v. sitten ja mentiin silloin kihloihin. Nyt oli sitten lapsikin mukana. Häistä tulee tänä vuonna myös 10v täyteen. Aika hyvin pariskunnalta, joitten yhdessäpysymisestä lyötiin vetoa. Ei tuu kestää - sanoivat lähes kaikki. Helpolla elämä ei ole päästänyt (mun sairastelut mm.), mutta silti tässä ollaan. Yhdessä.


Keskiviikkona käytiin kunnon unien jälkeen kiertämässä pari Kuopion museota. Molemmat oikein kivoja. Luonnontieteellinen kelpaa aina. Kultturihistoriallisella puolella oli minusta oikein kiinnostava näyttely, mutta Lintunen ei diggaillut juurikaan.


Taidemuseolla oli 3 näyttelyä (ainakin) menossa. Oi Maamme, jossa Ylen Arkistoista kaivetusta materiaalista oli luotu uutta. Insta Queens - teos oli mainio!

Taiteilijan matkassa johdatti Kuopiolaisen Juho Rissasen elämänkaaren mukana. Ihmetystä herätti jo Kuopion Museolla hänen teoksensa jossa joukko alastomia miehiä kampeaa keppien avulla kiviä. Miksi miehet on siis alasti? Kuka hullu tekee tuollaista hommaa nakuna? Ajateltiin sen olevan taiteilijan näkemys, mutta näyttelystä löytyi myös valokuva jossa nakut miehet tosiaan kampeaa kiviä kepeillä. Hmm... onko kuva lavastettu vai totta? Ei ole kyllä työturvallisuutta mietitty tässä todettiin.
Bongasin näyttelystä yhden Elga Sesemannin lisää.


Floran päivät näyttely esitteli nimensä mukaisesti kukka/kasvi-aiheisia maalauksia. Kauniita, ei juuri ajatuksia herättäviä. Kauniita ja rentouttavia, niin kuin kukat yleensä on.idkuva

Kuopion torille suunnattiin syömään, sillä tiedossa oli, että sieltä saa Gluteenitonta Pitaleipää! Huh! Enpä ole moista syönyt 3-4 vuoteen. Kebab on kyllä mun herkkua, nykyisellään vaan joutuu tyytymään lähinnä koti kebabiin, koska se monesti voi sisältää viljoja ja no gluteenittomia pitaleipiä, niihin en ole törmännyt missään. Kotona olen pari kertaa tehnyt kebablihan ihan itse ja se on kyllä sairaan hyvää. Useimmiten me kuitenkin tyydytään kaupan valmiiseen kebablihaan ja yhdistetään se milloin mihinkin.
The Big Fat Greek Gyros-ruokamestasta torilta näitä gluteenittomia Gyros kebab annoksia siis saa, vieressä myös lettukoju tai Crepes vissiinkin, missä myös erikoisruokavaliot otettu hyvin huomioon.
Syötävää tästä annoksesta tosiaankin riitti ja kyllä maistui vaikkakin lihana oli nyt broileri. Kastiketta olisi voinut olla himpun enempi, koska se oli yksinkertaisesti todella hyvää.

Yllätyksekseni sain Kuopiossa myös puhelun Lappeenrannan Sokos Hotelli Lappeen hotellinjohtajalta. Juttelimme hyvät jutut palautteestani ja todellakin tuntui, että minun (ja muutaman muun) palaute otettiin nyt tosissaan ja muutoksia Lappeeseen on tulossa gluteenitonta aamupalaa koskien (muistuttelin, että on myös muita kuten maidottomat!). Tämä on todella hieno juttu, sillä haluni ei ole valittaa valittamisen vuoksi vaan, että muutoksia syntyisi ja nyt niin näyttää käyvän. Olen todella iloinen, että jatkossa voin yöpyä myös Lappeessa ja nauttia myös siitä aamupalasta. Ihastuin nimittäin hieman tuohon Lappeenrannan seutuun ja etenkin Imatran Kylpylään, joten viikonloppuvierailu joskus talvella voisi olla kiva.

Kuopion reissullamme meidän piti suunnistaa ensin Fontanellaan, mutta päädyttiinkin sen sijaan Vesileppikseen. Tämä pieni kiva kylpylähotelli on juuri passeli meille vaikka Wibit-rata olikin nyt korjauksen alla. Täälläkin voi jo alkeisuimataitoisen (=pysyy pinnalla, mutta ei kuitenkaan ole mikään loistava uimari) kanssa hengähtää ihan tosissaan. Vierailupäivänä oli aika vähän porukkaa, joten eksymisestä ei tarvinnut huolehtia. Lisäksi kylpylässä näkee ympärilleen todella hyvin, joten liukumäen touhuja voi bongailla lähes mistä kolkasta kylpylää. Täälläkin pääsin uimaan ja myös vesijuoksemaan. Kunnon treenit sai tehtyä.


Ja kesäloman vika viikkohan on hyvä päättää myös mansikoihin. Kävimme lähistön mansikkatilalla poimimassa mansikoita. 2 sangollista 1,5h eli todella hyvin etenkin kun toisen sangon poimin ilman kantoja, joka on aikaa vievempää hommaa. Ja hintakin oli ihan eri luokkaa kun osti suoraan viljelijältä. Totesin, että en enää ikinä osta mansikoita kaupasta vaan käyn poimimassa ne itse. Lintunen jaksoi poimia ehkä sen 2litraa. Lopun ajasta pelasi autossa tabletilla, joten sain poimia itse ihan rauhassa. Hyvin suunniteltu siis!
Ilta sujuikin sitten pakastaen, pakkasia siivoten ja päätin sulattaa myös pikkupakastimen, joka olikin umpijäässä. Ihanaa kun nyt on mansikoita reilusti! Ehkä vielä voisi yhden sangollisen käydä keräilemässä...Tämän viikonlopun jälkeen loma loppuu. Uudet työvuorot on jo tiedossa ja siinäpä sitä taas suunnitellaan elämää 3 vuoron mukaisesti. Milloin tehdään mitäkin, miten hoidetaan hommat kun Lintusella on vielä puolitoista viikkoa lomaa ja meillä töitä ennen koulun alkua? Kuinka homma alkaa pyöriä kun Lintunen ei menekään iltikseen koulun jälkeen? Hän ei siis tuonne halua mennä ja koska meillä on suht joustavat työkuviot muutenkin ja minulla etenkin arkivapaita paljon, niin päätettiin ettei sinne sitten ole pakko mennä. Onneksi koululla on harrastuksia aika paljon koulun jälkeen, niihin nyt sitten pitää vaan yrittää päästä.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)