perjantai 29. joulukuuta 2017

Suklaakuplasta Vihermehukuplaan

Suklaakupla on elämän tila, jossa suklaa toimii addiktiona tai jonkin asian "lieventäjänä" esim. stressi, masennus, ketutus tai muuten vaan on ihan p**ka päivä. Suklaata ei siis juurikaan syödä siksi, että olisi kivaa tai jotenkin haluaisin nyt erityisesti syödä suklaata. Suklaan tilalle käyvät myös muut asiat kuten irtokarkit tai muut namut. Bulimiakavereista kuten Nutellasta pysyn sen sijaan kaukana edelleen. Sipsit käyvät myös joskus suklaakuplailuun, mutta niitä voi jopa syödä "koska on kiva päivä/ilta"-fiiliksellä, joten aivan täysin tätä genreä ne eivät siis ole.
Suklaakupla ei myöskään ole elämässäni kovinkaan valinnainen tila, siksi nimitänkin sitä addiktioksi tai tunnesyömiseksi. Silloin kun suklaakupla on päällä, on elämässä aina jotain ikävää meneillään.Vihermehukupla on elämän tila, jossa energisiä päiviä riittää. Tällöin riittää aikaa ja huomiota sille mitä sieltä suusta alas pistetään. Sittenpä sitä mehustellaan ja värkätään smoothieita ja tehdään kaikkea hyvää ruokaa. Vihermehukuplaan liittyy usein myös tarve liikkua, koska energiaa on toisin kuin suklaakupla-aikaan.
Vihermehukupla on siitä mukava juttu, että silloin olen yleensä iloinen, onnellinen ja hyväntuulinen. Elämä soljuu mukavasti eikä ihan pienet huolenaiheet tai stressinpoikanen voi kaataa hyvin päällä olevaa vihermehukuplaa.
Vihermehukuplasta on myös mahdollista sutjahtaa ihan Onnellisuuskuplaan asti, mutta se onkin toinen tarina jo se <3

Joskus tuntuu, että en millään lailla ole oman elämäni päättäjä. Eilen nukuin ensin 10h, sen jälkeen vaivoin hereillä pysyin 2h, jonka jälkeen nukuin taas. Viralliseksi heräämisajankohdaksi voisi ehkä laskeskella, että kello oli suurin piirtein puoli viisi kun jotain älyä sentään oli päässä.
Mietin eilen taas sitä, että tätäkö tämä elämä on? 2 päivää töissä ja sen jälkeen jäätävä kooma eikä mihinkään kykene? Mitä se on 5 päivän työputken jälkeen? Toisaalta, ei se ihmekään ole kun työ-öinä ei vaan saa nukuttua... mitään ongelmaa vapaapäivinä ei ole. Työ-öinä sen sijaan ajatukset pyörivät päässä kuin hyrrä, nukahdan ja herään, valvon ja nukahdan, herään ja ajatukset vain surisevat ja surisevat. Ja vaikka ajatukset eivät ole enää edes ahdistavia vaan lähinnä pelkkää ajatusten virtaa, niin silti ne hereillä pitävät eivätkä päästä syvään uneen.

Sitten tänään herätessä se iski. Vihermehukupla.
Jäätävä siivouspäivä, kaikki kondikseen mitä vain kerkesi ja jaksoi. Hyvää ruokaa, suola-sitruunavettä nesteytykseksi ja smoothieta välipalaksi.
Ja oikeasti aivan paras juttu on se fiilis. Kun tunnet olevasi niin elossa!

Siivoamisen ja sisustamisen jälkeen lähdin tuhlaamaan viimeiset ePassi-saldot kylpylään. Hierovia suihkuja, infrapunasaunaa, vähän uimista ja turkkilaisen saunan hiljaisuuteen syvä hengähdys.
Kotiin kaupan kautta. Kassillinen vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä... mehustin ja smoothiekone pyörimään. Nyt on hyvä olla.


Millainen päivä mahtaa olla huomenna? Sitä ei tiedä. Menikö viikon energiat tässä vai vieläkö olisi jotain jäljelläkin? Sen näyttää vain huominen.

Yöksi sentään on boostattu magnesiumsatsilla ja Nukkumatti-smoothiella, joten ei siitä luulisi kiinni olevan.

Kovasti toivon, että saisin tämän kuplailun joskus aisoihin. Että voisin elellä lähinnä Onnellisuus- tai Vihermehukuplassa. Toivon, että joskus Suklaakuplailut olisiva taaksejäänyttä elämää. Ikävästikin kun se näkyy terveydessä ja painossa asti. Eikä oikein jaksa liikkuakaan niin kuin pitäisi. On se kummallista, että se mistä nauttii ja missä on hyvä olla, niin sieltä sitten pitää moiseen monttuun aina kapsahtaa...

Mutta jokainen päivä ilman Suklaakuplaa on hyvä päivä! Ja siitä lähdetään nytkin. Tänään oli hyvä päivä. Toivotaan sitä huomisellekin!


Nukkumatti
1 kypsä banaani
0,5dl manteleita(pähkinöitä) liotettuna
0,5dl kaurahiutaleita (gluteenitonta) liotettuna
2rkl raakasuklaa-rouhetta
tai
1rkl raakakaakao-jauhetta
ripaus aitokaneli-jauhetta
ropsaus aitovanilja-jauhetta


Hyvää viikonloppua!

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)