torstai 8. maaliskuuta 2018

Vaakakapinaa

En ole käynyt vaa'alla pitkään aikaan. Ehkäisyneuvolassa kysyttiin painoa enkä osannut siihen vastata oikein mitään ja tyynesti ilmoitin etten haluakaan tietää. Terkkari suhtautui tähän ihan ok eikä pakottanut minua vaa'alle.
Sterilisaation esitietolomakkeet kuitenkin tupsahtivat postista ennätysnopeaan ja siellä se luki taas, pituus ja paino. Ajattelin ensin jättää kohdan tyhjäksi kunnes muistin nukutuksen. Sillä ja painolla on vissiin jotain yhteistä ja niinpä kaivelin vaa'an esille.

Ei olisi pitänyt.

Ennen vaa'an lukemaa olin ihan täysin tyytyväinen. Toki tiesin, että stressivuosi takana oli tuonut kiloja ja se oli ihan fine, niin syvissä vesissä kävin etten tästä itseäni ole suominut. Olen vaan todennut tosiasian. Nyt ollaan hyvällä mallilla taas kun tunnesyöminen ja BED ei enää ole hallitsemassa syömistä, kiloja on tippunut (koska eräät vaatteet mahtuvat taas päälle) ja tästä taas rullaillaan kohti parempaa oloa kaikin puolin. Ja sitten se vaa'an lukema pilasi kaikki nämä hyvät fiilikset.
Vitutti.

Ja se sama syömishäiriöisen ajatusmalli alkoi pyöriä päässä. Mitä voisin tehdä, että laihtuisin nopeammin ja niin edelleen. Haaveilemani kevätpaasto saikin puhdistautumisen sijaan uuden agendan kilojen suhteen. Montako kiloa voisikaan tiputtaa paastoamalla jos sitä paastoa hieman pidentäisi?

No niin universumi, kiitos vaan tästäkin koettelemuksesta. Olinkin jo päässyt aivan liian itsevarmaksi niin johan se oli jo aika hieman tärisyttää jalustaa.

Tämän viikon olen siis veivannut tämän ajatuksen kanssa. Paastoajatukset vei pois orastava flunssa, joka ei sitten onneksi päälle iskenytkään. Hirmuisen väsynyt kyllä olen ollut koko viikon, joten ehkä siellä joku juttu vähän yrittelee. Lintunen olikin koko alkuviikon kuumeessa ja niinpä siis kokkailin meille inkivääriteetä ja vihermehuja.


Ja kuinka ollakaan kuin kätevästi sain tähän ajatus ja tunnemyllerrykseen oivan kirjan lainaan. Patrik on vaan niin huippu. Olen saanut kirjaa tänä aamuna jo lukaistua jo jonkinmoisen pätkän ja on vaan niin hyvää juttua. Se jokin tasapaino minkä olen saanut tänä vuonna aikaiseksi on niin hyvä juttu. Vaikkakin minulla on edelleen syömisen suhteen monia kontrolliasioita, on kuitenkin osa niistä sellaisia, jotka vapauttavat sitä kontrollointia jossain muualla. Esimerkiksi 16/8 paasto on auttanut aivan valtavasti irroittamaan kontrollia ruokamääristä. 8h aikana kun en vaan kertakaikkiaan saa syötyä liikaa. Ja osaan kuitenkin irrottautua paastoajoista jos keho oikeasti sanoo, et hei nyt on nälkä. Silloin syödään.
Myös herkkulakko, joka sisältää nämä BED ja tunnesyöntitriggerit, on vapauttanut minua käsittelemään näitä reaktioita erilaisella tavalla. Sinänsähän en edes ole missään varsinaisessa herkkulakossa sillä raakasuklaa ym. herkut on ihan ok ja syönkin niitä. Alkuvuodesta söin silloin kun teki mieli (muttei tunne tai BED asioihin) ja nyt olen syönyt joka päivä pari palaa ihan vain siksi että saisin siitäkin sen herkkuleiman pois.


Eilen vietin päivän EA1 kurssilla. Ja siellä haastettiin taas ihan kunnolla. Inhoan ja jännitän aivan valtavasti kaikkia testejä ja esityksiä. Kyllähän minä osaan itseni koota ja pakottaa nämä asiat läpi, mutta mukavalta se ei tunnu. Stressaavin EA koulutus ikinä, mutta samalla täytyy myöntää, myös opettavaisin. Opettaja nimittäin pisti meidät töihin ja pääsimme näyttelemään kuka mitäkin ensiapu-tilannetta. Puolet porukasta esitti ja puolet porukasta kiersi pisteeltä pisteelle testaamassa ensiaputaitojaan ja sitten vaihdettiin rooleja. Kyllä siinä tuli ihan hiki kun hoitelit kirveellä kätensä katkaissutta ihmistä, aivoverenvuotopotilaan, elvytyksen, kyyn pureman ja astmakohtauksen :D ja kaikki yhdessä tunnissa. Ei olisi minusta ensihoitajaksi, ohjaajan työ on ihan tarpeeksi hektistä :D

Koulutuksen jälkeen jäi pienen pieni shoppailutauko ennen illan tanssituntia ja mainostuksen uhrina suuntasin Ruohonjuureen. Saa nähdä toimiiko tämä ihmeseerumi niin kuin lupaa. Ainakin tuoksuu ihanalta ja tuntuukin hyvältä. Sheavoin otin testiin ihan perusvoiteeksi, tuntuu toimivan ainakin kun miksaa MCT-öljyn kanssa hieman (muutoin on hieman hankalasti levitettävää).


Illalla kävin siis vielä tanssitunnilla Amidassa ja ilmoittauduin samantien lyhytkurssille, sillä "sattumalta" oli kaikki seuraavat 4 keskiviikkoa työvuorojen suhteen niin, että tunneille pääsisin. Veivasin vielä kahden kurssin välillä. Menisinkö tanssimeditaatioon, joka oli ihanaa vapaata liikettä vai Iloa tanssista kurssille, jossa aivot nauttivat tanssikuvioiden solmuista (tosin pienistä, sillä on matalan kynnyksen tanssikurssi eli ei monimutkaista)... päädyin sitten siihen, että menen molemmille kursseille vaikkakin siitä tulee kohtuullisen rankka setti 2,5h.


Olen haaveillut tanssimisesta jo niin pitkään. Kuntoriihen aikaan kävin paljonkin tanssimassa, siellä järjestettiin tietysti Zumbaa, mutta myös ihan tanssillisia tuntejakin ja muutamia lyhytkursseja, lähinnä pop-musiikin tahtiin. Kuntoriihen loppumisen jälkeen olen tanssinut oikeastaan kotona yksin. Bollywood tai napatanssi kiinnostaisivat, lattarirytmit ovat myös veressä, mutta vuorotyöläisen on todella hankala sitoutua kalliisiin ja pitkiin kursseihin. Niinpä tällainen lyhytkurssi oli ihana juttu. Vielä ihananpaa on se, että siellä soitetaan sairaan ihanaa musiikkia (oliskohan Mirabai Ceibaa ja Snatam Kauria tai ainakin jotain samanlaista), muutoinkin homma poikkeaa "tavallisista" tanssitunneista aikalailla ja mikä oli aivan ihanaa niin tanssitilassa ei ole lainkaan peilejä josta itseään voisi kriittisesti tuijotella. Kunnon vaihtoehtoihmisten ryhmäliikuntaa siis ;)

Ne omat liikunta ja treenimuodot ovat olleet aika hakusessa. Uiminen ja luonnossa eri tavoin liikkuminen ovat tietysti olleet mukana, mutta tanssi tuo hieman sykettä menoon ja erilaista liikettä. Joogaa olen yritellyt jo vuosia, mutta ei se oikein tunnu starttaavan. Tosin nyt olen tehnyt muutamia aurinkotervehdyksiä ja tietysti yin-jooga asanoita venyttelyn ohessa. Lumoava nainen kirjassa oli tosin muutama jooga-ohjelma joita voisin kokeillakin, sillä ne vaikuttivat aika mielenkiintoisilta. Saa nähdä jääkö homma aikomukseksi vai kuinka käy ;)


Mukavaa viikonloppua ja ihanaa naistenpäivää kaikille naisille ja tyttärille myös <3 He ovat niitä uuden naiseuden nuppuja juuri parhaimmillaan <3

Haaveilen aikakaudesta jolloin naiset voisivat taas olla sisaria keskenään ilman kateutta ja kilpailua <3

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)