sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Freetox-tyyppi viikonloppureissussa

Täytyy kyllä tuumata ettei ajaminen ole kyllä yhtään mun juttu. Olin ihan poikki kun kotiuduin tänään, eikä matka nyt loppupelissä ollut ollenkaan pitkä. Onneksi normaalisti ei tarvitse kauheasti rattiin tarttua kun mies hoitaa sen puolen yleensä - ja vielä tykkää siitä, onneksi.

Viikonlopuksi pakkasin survival-kassin mukaan. Oliiviöljy, merisuola, viherjauhe, teetä, kookosvettä, vitskut, proteiinijauhe ja pulloblenderi. Syömiset sujui ihan älyttömän hyvin. Aamulla ja illalla vähän terästettyä boosteri-smoothieta ja päivällä sitten ihan tavan ruokaa mm. jauheliha-hapankaali-salaattia, lohta grillattujen kasvisten kera ja broileria aurajuustolla ja persikoilla (koska sunnuntai ja koska teki mieli).


Paistoin edellisen päivän grillikasviksia broilerin kanssa pannussa, lisäsin vähän kesäkurpitsaa ja pippurisekoitusta ja päälle aurajuustot ja persikat. Muille valmistin broilerikermakastiketta ja pastaa. Oon kyllä sitä mieltä, että tämä minun versio oli aivan yhtä hyvää.Teatterissa käytiin perjantaina katsomassa Satavuotias, joka karkasi ikkunasta näytelmä. Olen itse ollut 8vee kun äiti sai vakkaripaikan teatterista ja sen jälkeen olen katsonut paljon näytelmiä. Myös aikuisten näytelmiä. Nyt Lintunen on 8v ja tänä vuonna on käynyt katsomassa Nunnia ja Konnia ja nyt tämän Satavuotiaan. Toki olen itse mukana vastaamassa kysymyksiin joita ehkä herää niistä "aikuisten jutuista" mitä noissa näytelmissä on. Pelottavaan tai ahdistavaan näytelmään en vielä veisi, nämä kaksi näytelmää oli kuitenkin tehty pilke silmäkulmassa, joten ne aikuisten jutut oli ehkä helpommin sulateltavissa.

Lauantaina käytiin katsomassa Tuhkimoa, joka oli ihanan raikas versio. Osalla henkilöistä oli jopa farssimaisia piirteitä, jotka saivatkin yleisön nauramaan vedet silmissä. Itseäni miellytti myös prinssi, joka ei ollutkaan "se satujen prinssi, joka ratsastaa pelastamaan prinsessaa" vaan joka paini juurikin tuon miehisyyden ja rohkeuden vaatimusten kanssa. Herkkä prinssi saikin räväkästä Tuhkimosta lopussa oivan kumppanin. Ihan parasta oli kun pikku-mummikin innostui lähtemään teatteriin meidän kanssa ja hienosti jaksoi olla ja kiivetä rappusia katsomoon. Hyvä mummi 80vee!

Kesällä pääsenkin katsomaan kun Lintunen itse menee tuolle samaiselle lavalle. Viime vuoden näytelmää jossa hän esiintyi, en päässytkään katsomaan, nyt on oikein pyydetty vapaapäivää tätä varten.


Sunnuntaina nukuin pitkään. Viime viikko ja keuhkoputkentulehduksesta toipuminen ovat kyllä verottaneet voimia. Olisin voinut nukkua koko päivän. Käytiin me sitten "uudella-vanhalla" mökillä katsomassa paikkoja. Koirat veti ihan hulluna järveen ja pois. Tutkailtiin myös majavan tuhoja, aikamoinen sotkija!Vanhemmilla asusteleva Monty-labbis on vienyt kyllä meidän perheen naisten sydämet. Uskomaton koira ja mitkä hermot. Lintusen kanssa jaksaa leikkiä loputtomasti ja kulkea kiltisti sen perässä pitkin pihoja. En ole koskaan noin kilttiä ja rauhallista koiraa tavannut! Vaikka kyllä sitä spurttiakin löytyy, se huomattiin mökillä ja niinhän sitä metsästyskoiralta pitääkin löytyä.


Äiteen pihalla kukki jo krookukset ja sinivuokot. Ensi viikolla pääseekin sit palstahommiin! Jee! Eipä tarvitse seuraavan 2kk liikuntoja miettiä kun siellä puljaa <3

Huomenna vappua juhlin työläisenä. Vappusimat ja munkit jää nyt väliin, koska tämän vuoden munkit ja simat tuli jo syötyä sairaslomalla. Evääksi kokkailin tex-mex maustettuja jauhelihapihvejä ja kesäkurpitsaa. Sekä tietty salaattia ja sitä maailman parasta marinoitua punasipulia.

Virallinen kauneuskuuri päättyikin jo perjantaina, mutta oma olo on niin hyvä että jatkan tämän parissa toistaiseksi jos se hyvä fiilis edelleen jatkuu. Boostereita olenkin jo terästänyt vähän tahinilla/ proteiinijauheella/ luomu banaanilla, riippuen vähän siitä millaiset fiilikset kehossa on olleet. Tärkeintä on syödä sitä mitä keho viestittää tarvitsevansa kuin sitä, että söisi orjallisesti jonkin tietyn ohjeistuksen mukaan vaikka olisikin ihan paska olo! Tässä ajatuksessa onkin selkeä ero esim. fitness-valmennuksiin verrattuna. Siellä ei kuunnella mitä se keho haluaa, toki se on tosi monelle vaikeaakin, jopa lähes mahdotonta. Siellä "soveltaminen" on tuomittu jo ajatuksenakin. Toisaalta se soveltamis-kysymyksienkin tulva oli aivan jäätävä. Kun se on jokaisesta itsestään kiinni. Jos päätät soveltaa, tee se, äläkä hae ulkopuoliselta sille tuomarointia.

Ihanaa Vappua kaikille!

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)