lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kohti Kauneuskuuria

Freetoxaajat-facebook ryhmässä on jo vissiin pari kertaa pyörinyt sellainen kauneuskuuri, jonka Susanna Tanni on luonut. Aiemmin olen seurannut vain meininkiä siinä sivussa, mitä nyt muitakin Freetoxaajien juttuja, mutta nyt mun sydän sanoi tälle jutulle 💚 Kyllä 💚

"Paaston/puhdistuskuurin" aikana olo oli niin hyvä ja energinen, niin halusin siirtyä tästä seuraavalle tasolle ja vähän haastaa itseä eteenpäin. Olen nyt keväällä kokenut kuinka Freetox-ruokavalio, pätkäpaasto, mehustaminen ym. on tullut kertakaikkiaan osaksi arkea ja siten tuntuu hyvältä elää.

Vaikkakin hieman vastustan EI-listoja ja tiukkoja raameja, sanon sen sijaan kyllä itsensä haastamiselle. Sillä joskus raamit voivat luoda uusia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia, kun täytyy ajatella "out of the box". Moni suomalainen menee sekaisin jo siitä ajatuksesta, että mitä söisi jos leipää ei olisi. Minäkin menin ennen. Nyt kun tätä ongelmaa ei ole, on syytä siirtyä seuraavan haasteen pariin. Toki sitä leivän puputtamista ja vaikkapa kinkkukiusauksen syömistä voisi jatkaa hamaan tappiin asti. Sillä kun vaan tulee paha olo ja ne kivut. Toki sitä kinkkukiusausta ja leipää voi sitten joskus syödä kunhan se muu ruoka on sitten aivan jotain muuta.


Tänään söin vielä perunoita, muutenhan tää on jo ihan Kauneuskuuriruokaa. Espanjalaiset uudet perunat eivät olleet kyllä mistään kotoisin. Kotimaiset Siiklit oli viime viikolla paljon parempia ja maukkaampia. Ja kuten tästäkin kuvasta huomaa, niin eipä meillä kovin kinkkukiusausruokaa usein taida olla...

Pinterestistä olen etsinyt aivan uudenlaisia reseptejä joita aion (toivottavasti) kokeilla. Meidän perheessä syödään hyvin kasviksia ja vihanneksia, mutta ne uppoavat lähinnä raakana, mikä sekin on toki tosi upea juttu. Kypsänä ne on muille kuin minulle suht nou nou. Tässä haluaisin kehitystä, itselleni kokkina (on muitakin upeita lämpimiä kasvisruokia kuin uunijuurekset) ja kaksi muuta perheenjäsentä pääsee maistelemaan uusia makuja. Tänään Lintunen söi ensimmäistä kertaa muuten ituja ja tykkäsi niistä heti! Mut en mä aio niitä kuurille pistää, pitää vaan pistää innovaattorivaihe päälle ja kehittää näistä raaka-aineista mulle sopivaa ruokaa ja lisäyksillä myös heille sopivaa.Blogissa en tule juuri ruotimaan sitä mitä kuuri sisältää ja ei sisällä ja miksi näin nyt on. Nämä asiat löytyvät Loving Living sivustolta ja aivan uusin matsku Freetoxaajista, josta löytyy myös se paras apu kaikkiin kysymyksiin eli Susanna ja koko ryhmä. Hyvin luultavasti jotkut ruokani saattavat poiketa myös ohjeistuksesta esim. kypsät porkkanat, koska sitä porkkanasosekeittoa tuolla pakkasessa nyt sattuu vaan olemaan ja se muutoin on ihan käypäistä ruokaa tässäkin.

Kauneuskuuri on myös henkistä ja hengittämistä. Toivon, että Susanna saa myös tätä matskua tähän mukaan. Toki huomioon täytyy ottaa se, että kaikki saamamme informaatio on ilmaista, joten mitään ei sinänsä voi vaatia, voi vaan toivoa :) Tätä kuitenkin ehkä odotan eniten, sillä tuntuu, että jotain on tulossa 💚🧡💙💛💜❤️

Keuhkoputkentulehduksen jäljiltä olen vielä toipilaana. Tosin tänään yskää on ollut enää todella vähän. Antibioottikuuri loppui torstaina, mutta hengitettävää kortisonilääkettä jatketaan vielä viikon verran. Jahka kehossa alkaa tuntua hyvältä, yhdistyy Kauneuskuuriin myös joogahaasteen jatko ja tietysti uiminen. Odotan myös innolla lumien sulamista palstalta. Sitten siellä huhkitaankin ihan urakalla.

 Sushille sanotaan nyt hetkeksi heippa tai ehkä teen kasvis-sushia? No eihän se sit sushia ole kyllä ollenkaan... :D

Yksi riski tässä on myös matkassa, sillä Kauneuskuurin aluksi olisi hyvä ottaa itsestään mitat ja valokuva, jotta lopussa näkisi mitä on tapahtunut. Syömishäiriöiselle tämä on aina mietinnän arvoinen paikka, etenkin kun ei ole tarkoitus olla laihdutuskuurilla vaan voida hyvin. Tuo pää kun vaan on niin näpsäkkä, että helposti se sitten kääntyy sinne laihdutusmoodille, josta seuraa taas ahmimis- ja huonon olon kierre. Mietinnässä siis on tämä asia vielä aamuun asti. Kasvokuvan nyt varmaankin tulen ottamaan, mutta nuo muut... no huominen näyttää.


Aamulla sit Aamunaloittajalla ja Boosterilla päivä käyntiin! Mehustaa kun nyt ei vaan tänään jaksa ja tuskin huomenna aamullakaan mehustimen kimppuun heti hyökkään (pikemminkin sohvalle koska vapaapäivä).

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)