sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Itsesuggestiota ja upgreidatut herkut

Tämän viikon pyöräilykampanja sai minutkin tarttumaan vihdoin ja viimein pyöränsarviin. Tosin ihan ensin tartuin työkaluihin ja purin pyörästä kaikenmaailman lapsenkuljetusvälineet irti ja asensin "mummokorin" tilalle. Ei enää tekosyitä pyöräilylle kun mahtuu eväät ja käsiveskat hyvin kyytiin.


Pyöräily itsessään onkin sitten toinen juttu. Muistan kun ostin pyörän sillä ajatuksella, että tästä saan oivan vaihtoehdon juoksemiselle kun juoksemisesta tuli plantaarifaskiitti. On hyvä pyörä, kahvat ja klossipolkimet jne. Tätähän ei siis koskaan tapahtunut ja mulla onkin ollut viharakkaus-suhde koko vekottimeen. Tai voisko sanoa, että niinkö vihaan pyöräilyä.

Nyt olen sit pyöräillyt tämän viikon ja aion jatkaa. Tosin vesisateella en kyllä pyöräile, jossain sentään menee jokin raja. Kylille mennessä onkin ihanaa alamäkeä, joka kääntyy kotiinpalatessa tietysti ylämäeksi. Jotain olin kuitenkin talvella tehnyt oikein kun en kuollut siihen ylämäkeen eikä ykkösvaihteellakaan tarvinnut sitkuttaa, hitaasti mentiin kyllä, mutta keuhkot ei halunneet kuitenkaan ulkoistaa itseään kuten yleensä.

Vastenmielisestä asenteesta pyöräilyä kohtaan olen kuitenkin koittanut päästä eroon ja niinpä minulla on oma pyöräilymantra :D

Rakastan pyöräilyä. Pyöräily on ihanaa. Pyörä kulkee keveästi.

Itsesuggestiota vai liekö itsepetosta moinen hokeminen :D No ainakin olen kotiin päässyt, keuhkojen kanssa ja parempi mielikin ehkä on kuin vastakkaisten pyöräily on perseestä ajatusten sijasta.

Tulevaisuus näyttää voinko oppia pitämään pyöräilystä? Tai jopa rakastamaan sitä?

Onneksi uintitreenit sujuvat paremmin ja kohta pääsee järveen <3 ainakin jos näin lämpöisinä kelit jatkuu. Oon kyllä harkinnut märkäpuvunkin ostamista, sillä olen ihan hirveä vilukissa, niin siellä järvessä pystyisi ehkä hetken pitempään olemaan...


Tällä viikolla olen myös testaillut 5am kaakaota, joka toimii mainiosti! Ostin tuohon pulloblenderiin kaakaota varten oman pullonkin. Täytyy joku päivä kokeilla myös 5am teetäkin kun nuo matchat tuolla hyllyssä pölyyntyy (pahaa). Kahvista olenkin pitänyt nyt 3vkon nenänvalkaisukuurin. Tänään äitienpäivä aamuna kyllä kahvini join, mutta taidan jatkaa kyllä kahvitta. Speciaali tapauksissa sitten vaan.

Aika kivan näköisiä smoothiesettejäkin tuolla pulloblenderilla saa myös aikaiseksi ja aivan yhtä hyvin sileäksi vetää kuin isompikin blenderi.
Bongailin Pirkalta myös luomu taatelit, jotka on ihanan pehmeitä ja vaan yksi taateli saa muutettua smoothien kirpeästä/happamasta ihanan makeaksi. Jopa sellaiseksi, että perheellekin maistuu, jopa miehelle!


Vaihtoehtoelämä siis jatkuu, mutta äitienpäivänä on taas "relauksen" paikka. Eilen aurajuusto-broileripastaa (ei mennyt tosin Lidlin gluteeniton tuorepasta jatkoon vai kuinkahan monta kymmentä minuuttia sitä pitäis keittää että tulisi pehmeää?) ja raparperipiirakkaa (omista raparpereista) sekä luomuviiniä. Tänään mennään ravintolaan syömään <3
 

Tämän vuodenhan olen pitänyt tipatonta ja herkutonta kuukautta, aika monta siis, mutta kuukausien välissä on ollut aina se aika herkuttelulle ja sille viinillekin. Haluaisin minäkin kuitenkin pitää sitä karkkipäivää vähän useamminkin kuin 5-6vkon välein ja nyt olenkin löytänyt hyviä ns. upgreidattuja herkkuja. Foodinin granola barit, etenkin suklaa, on vaan niin hyviä. Samoin Cocovin Super peanuts patukka oli erittäin hyvää. Herkkujen tilalle kun mulle ei ihan uppoa nuo kuivatut hedelmät tms. vaan pitää olla jotain vähän spesiaalimpaa mitä näissä patukoissa nyt sitten on. Luomu/raakasuklaathan on taattua tavaraa myös. Kesälle etsinnässä on hyvä jäätelö. Saa nähdä löytyykö niitä porkkanajätskejä enää... Vegepopseja vai mitä ne nyt oli ja Solerolla on luomujäätelö... itsetehtynähän nyt aina saa nyt mitä haluaa, mutta joskus on todella kiva ostaa valmista eikä aina tehdä vaan itse!

Tavoitteena on, ettei sinne irtarihyllylle tarttis mennä joskus enää koskaan vaan löytyisi niitä oikeasti hyviä tuotteita korvaamaan nuo överisokerilisäainepommit. Tai olis edes sokeria kun nykyään ne sisältää lähes aina jotain glukoosi-fruktoosisiirappia tai tärkkelystä (jonka alkuperää ei tartte ilmoittaa) joka on verensokereille ja elimistölle vielä pahempaa myrkkyä kuin oikea sokeri.

Ja fibro tykkää vai eikö tykkää? No siis kun sitä fibroa ei ole <3 kun näin elää.


Ensi viikkoa kohti suunnataan valoisin mielin. Kesä on tullut ja kesällä kaikki on vaan jotenkin helpompaa ja valoisampaa.

Rakkaudella
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)