torstai 3. toukokuuta 2018

Miltä tuntuu olla terve?

Tää viikko on kulunut aivan mielettömän nopeasti vaikkakin edelleen väsymys vaivaa. Tuntuu siltä, että nyt lähtee kropasta sellaista liikkeelle joka on ollut siellä pitkään ja totta kai se väsyttää. Oonkin levännyt sen mitä kotihommilta ja työltä nyt sitten kerkeää.

En usko siihen kun sanotaan ettei meissä ole mitään "kuona-aineita" tai ehkäpä niissä puhutaan eri jutuista sitten. Mutta nyt lähtee liikkeelle ne ylimääräisiin rasvasoluihin kertyneet kuonat tai mitä ne nyt ovatkaan ja näköjään sitä rasvaakin lähtee mikä on huippu juttu! Uskon nimittäin siihen, että mitä vähemmän kehossa on sitä ylimääräistä rasvaa (jonkun verranhan sitä pitääkin olla ja alikaan ei ole hyvä mennä), niin sitä paremmin kehossa toimii kaikki. Ja mikä parasta fibromyalgiaoireita ei ole lainkaan. Niitä ei ollut edes kun olin kipeänä! Mä olen terve 💚 vaikka vähän nyt väsyttääkin :D Joka päivä mä ihmettelen sitä tunnetta. Ensin sitä ei edes huomannut, mutta sitten kun sen tajusi, että hei, muhun ei enää satu... sitten siihen fiilikseen on vain niin ihanaa tietoisesti palata.


Eilen oli turhan huono syömispäivä ja tähän valmiiksi väsyneeseen olotilaan se ei ollut hyvä juttu. Aamupala oli hyvä, mutta lounas ja päivällinen, ne jäi turhan kevyiksi ja niinpä illalla huomasin, että aloin pyöritellä päässä erilaisia ruokia ja teki mieli viiniäkin. Päätin, että jos vielä jättismoothien jälkeen tekee moisia mieli, niin menen ja ostan niitä, mutta ei sitten tehnyt. Herkuiksi testasin kombuchaa, joka oli todella hyvän makuista, mutta ne kököt siellä... yyh... miten ne saa pois? Siivilöimällä? Tummaa suklaata pistelin ylimääräisen annoksen kylkeen ja sitten oli hyvä. Dekkari loppuun ja nukkumaan.


Aamulla heräilin laittamaan Lintusta kouluun ja sen jälkeen tein itselleni pitkästä aikaa vihreän aamusmoothien. Nythän olen noita marja-versioita päivittäin juonut, joten vähän vaihtelua. Ja mikäpä parempi smoothie Tomi Kokon Webinaarin seuraksi kuin hillitön, ainakin litran Green Monster.
Webinaari ei sinänsä pitänyt sisällään mitään uutta, intervallitreenejä uinnissa tms. voisin kokeilla (esim. kun pääsee järveen uimaan ja se on vielä niin kylmää ettei siellä kauaa pysty olemaan) ja sen vaa'an heivaan nyt kyllä taas pölyttymään. Ja koska kahvia en ole nyt juonut jäin miettimään myös Five am Tea:n testaamista tai sitten raakakaakaoversiota, jota olen joskus tehnytkin. Sillä tosiasiahan on se, että enhän mä voi joka aamu vain smoothieta juoda vaan pitää jotain muutakin välillä olla.

Mutta onhan sitä inspiroivaa katsoa ihmistä joka on niin täysillä asiassa mukana. Parina iltana olen kuunnellut Youtubesta Sami Sundvikin - Tomi Kokko jaksoa, se oli asiasisällöltään huomattavasti informatiivisempi, mutta täytyy myöntää, että Webinaari oli henkistä intoa kohottavampi. Se myös palautti mua vähän raiteilleni, sillä kyllä, laihdutusajatukset ovat hieman todellakin heränneet koska se vaaka nyt sattuu näyttämään aika kivoja lukemia koko ajan. Parin kk aikana on lähtenyt -5kg.

Webinaarissa sain kuitenkin oivan muistutuksen sille, että entäs kun tulee se päivä, että se vaaka ei näytäkään miinusta vaan plussaa? Osaanko vieläkään suhtautua siihen oikein? Päätin nyt että en ota riskiä tämän asian suhteen. Koska edelleenkään sillä vaa'an lukemalla ei ole mitään väliä. Sillä on väliä, että fibro on oireeton ja keho toimii. Vielä kun tämä vireystila nousisi tästä niin olisi ihan huippua.Vappu ei aiheuttanut itsessäni kummoisia ähkyjä. Tein vapuksi aivan sairaan hyvää ruokaa, joten ei tarvinnut muiden ruuille tuntea minkäänmoista annoskateutta. Simaa maistelin muutaman suullisen kun kotona sattui olemaan oikeaa simaa, ei mitään Marlin hiilihappokamaa, joten eipä vapusta ihmeitä kirjoitettavaa ole. Vaikka kuinka itse tehtyä perunasalaattia rakastankin, niin mun vappuruoka sai kyllä miettimään sitäkin. Miksi syödä vain perinteen vuoksi jotain? Okei sitä perunasalaattia voi syödä, mut sit ne nakit?


Jauhelihapihvit maustoin Tex-Mex tyyppisesti. Kylkeen parsaa ja herkkusieniä ja hillitön salaatti. Kyllä jaksaa :)

Kehoa kuunnellessa, tänään se sanoo, että on nyt hiilaripäivä. Aika vähillä hiilihydraateilla on nyt mennyt, joten risottoa on kyllä hieman saatava. Jospa siitä tulisi sitä virtaakin sitten? Nyt sitten vaan armotonta fiilistelyä siitä, että mitä risottoa tehdään :D

Ainii ja tänään uimaan! Jes, vihdoin tuntuu siltä, että myös keuhkoputkentulehduksen suhteen ollaan free ja että liikuntaa voi rueta varovaisesti taas aloittelemaan! Mutta kuten huomata saattaa, ei siihen painon tippumiseen tarvita välttämättä sitä liikuntaa, sillä parhaiten keho on alkanut siitä rasvasta luopua just nyt kun en ole pystynyt treenaamaan mitään.

Ihanaa viikonloppua
Rakkaudella

iive

2 kommenttia:

Kiitos :)