tiistai 15. toukokuuta 2018

Treenikausi alkoi

Onhan se aika huikeaa aloittaa treenikausi näin +24-27 asteen lämpötiloissa. Voin todeta, että kuuma on! Ja nää treenithän on siis kunnon koko kehon work outia kasvimaalla. Harmittavan toispuoleista tosin tietyissä kohdin, mutta kyllä se siitä sitten tasoittuu :D

Kaivamista, kyykkimistä, kantamista, ylämäkeen, alamäkeen ja mitähän kaikkea muutakin. Ihan huippua on kaivaa kesävaatteita päälle ja todeta, että hei näähän on löysempiä kuin viime kesänä! Selkeästi kroppa tykkää nyt tästä mitä olen tehnyt, tosin siitäkin on joskus breikkiä pidettävä ja näköjään mun myös muistettava pitää niitä hiilihydraattipitoisempiakin päiviä. Mun keho ei vaan toimi ketoosissa kovinkaan hyvin.

Äitienpäivänä vietin hummailuviikonloppua. Käytiin ravintolassa ja muutenkin herkuteltiin. Ja olihan tuo aika ihanaa hieman viiniäkin ja siideriä nautiskella. Seuraavan kerran sitten sitä osastoa kesäkuussa häissä. Tosin jos näin ihanasti aurinko paistelee ja lämpö hellii, niin voisi jotain kivoja vissy-drinksuja opetella tekemään, sillä nyt kun on parvekekin urakoitu oleskelukuntoon niin sielläpä sitä ilta-auringossa olisi kiva siemailla jotain.

Äitienpäivänä oli hauskasti 3 eri lookia. Ravintola-look (erittäin kätevä koko musta asuvalinta, onneksi ravintolassa oli hyvä ilmastointi), soutelu-look (ikänä en oo pitänyt pelastusliivejä, näihinhän paistuu!!!) ja lopuksi talviturkin heitto-look (tämä oli hyvä!).
Sain viime viikolla aivan mahtavan idean ja pyysinkin mieheltä äitienpäivälahjaksi meidän soutuveneen kunnostamista. Veneen penkit kun ikävästi hilseilivät ja takapuoli tikkuja täynnä ei ollut hyvä. Nyt on vene kunnossa ja päästiin Lintusen kanssa vihdoin sitä testaamaan. Kauas ei tuolla aiota soudella, vaikka kai tuo lahti missä vene asustelee, taitaa kuulua ihan päijänteeseen... taidetaan tuossa pikkulahdella kuitenkin pysyä. Lasikuituvene tuntui alla oudolta. Pienestä asti olen tottunut vaarin puuveneeseen, joka oli raskas, mutta todella vakaa. Tosin sitä venettä ei tuohon meidän venepaikalle sais kiskottua yksin millään, siinä suhteessa kevyt lasikuituvene kyllä vie voiton.


Talviturkki heitettiin sunnuntaina ja sen jälkeen onkin uitu joka päivä. Vesi on aikalailla ihan yhtä lämmintä nyt kuin viime kesänä oli heinäkuussa. Ilman suhteen onkin eri juttu... heinäkuussa +9,5 ja nyt toukokuussa +27! Vaikka hetken kesti yht'äkkiseen lämpötilan nousuun tottua niin nyt taas nautin.


Toisaalta kylmä vesi saa lihaksetkin pehmenemään ihan eri tavalla. Kun keho meinaa ylikuumeta tuolla kuumassa hilluessa, saa kylmä vesi jotenkin palautumisen aikaan. Kiva raukea olo tulee.

Tänään olin palstalla ensin 3h, sitten välikooma kotona kun odottelin koululaista kotiin. Koululaisen kanssa käytiin sitten ostamassa picnic-eväät ja mentiin palstalle ensin syömään ja sitten kaivettiin taas vähän maata ja niitä rikkaruohoja. Hikisenä ja multaisena olikin hyvä hypätä järveen, missä Lintunen ui ehkä sen tunnin, minä vaan puoli tuntia kun jo väsytti.

Eilen käytiin paikallisella puutarhalla ihastelemassa ihania ruusuja. Tosin ne ei meinaa minulla menestyä niin ostin sitten purppuravaulan, josta pitäisi tulla iso köynnös parvekkeelle. Ei ole mulla koskaan sellaista ollut, joten saa nähdä miten käy. Altakasteluruukuissa mulla on kyllä suurin osa kasveista parvekkeella, joten sen suhteen pitäisi ainakin olla hyvä.


Toukokuu näyttää kovasti siltä, että kastelukannuja saa ainakin raahata, muuten yritän tehdä palstasta mahdollisimman vähähoitoista. Paljon vaan aluksi kitkemistä ja lopuksi katetta niin pysyy kosteus maassa.

Ihana ihana toukokuu <3 jatkuisipa koko kesä samaan tyyliin <3

Rakkaudella

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)