keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

ILOA - naivistit Varkaudessa

Lintunen lensi kesälomalle mammalaan ❤️ Minullekin sattui se päivä vapaaksi, joten pääsin vientireissulle kerrankin mukaan ja samalla katsomaan Taidekeskus Väinölän uuden naivistien kesänäyttelyn.

Itse sytyin naivismille muutamia vuosia sitten kun näyttelystä löytyi muunlaisiakin töitä kun niitä perinteisiä pyöreäkasvoisia hassuja ukkeleita ja akkeleita, niillekin naivismissa ehdottomasti paikkansa on, mutta muut tyylit ovat enemmän mun juttuani.


Väinölähän on minulle rakas paikka muutenkin. Siellä sain viettää yhden (parantavan) kesän ennen opiskeluita harjoittelussa. Ihanaa, että kerrostalojen keskeltä löytyy tälläinen helmi. Jo itse talo on tunnelmaltaan kokemisen arvoinen, mutta arvonsa täytyy myös antaa sydämellisille Timolle ja Marja-Muusalle, jotka paikkaa pitävät pystyssä ❤️ (olisi taas ollut harjoittelijalle töitä :D vanhassa talossa kun riittää alati puuhailtavaa, harmi kun palkkatyöt pitävät jo valmiiksi kiireisenä). Mutta arvokasta oppia Väinölästä aikanaan sain, suvaitsevaisuutta rikkinäistä nuorta naista (minua) kohtaan, sain tehdä paljon, kehystää, korjata, siivota, hoitaa ja ottaa vastuuta. Tuossa talossa alkoi rikkinäisestä tulla ehjää ja nuoresta naisesta aikuista.


Naivismissa on jotain mitä tämä maailma kaipaa. ILOA, ei kaikkeen tarvitse suhtautua niin vakavasti, asioita, raskaitakin, voi katsoa toisesta näkökulmasta. Voi leikitellä, kenties katsoa maailmaa taas lapsen silmin ja nähdä sen kauneuden ja ihmetyksen minkä aikuisuus on ehkäpä sydämestä hämärtänyt.


Kikka Nyrenin kisut on mun lemppareita ❤️
Kissan kirjo-oksa, on miniatyyritaulu, mineistä minein söpöläisyys ❤️Eija Kokon Enkelissä säväyttivät värit ja poikkeuksellisen minimalistinen ilmaisu ja vangitseva tunnelma!


Väinölän isännän Timo Hämäläisen trio sykähdytti sydäntä. Kuin kullan keltainen valo olisi kohdannut minunkin sydämeni näitä katsoessa, rauha, ilo, turvallisuus...Pidän erityisesti myös keramiikkateoksista, näiden hauskojen heppojen tekijää ei nyt tallentunut, mutta ihastuttavia silti!


Muuramelaisen Ritva Sofia Linnun raku-savitöistä löytyi taasen uskomatonta herkkyyttä yhdistettynä raku-tekniikan rouheuteen.


Yläkerran näyttelysalista löytyi hieman erilaisempaa tyyliä, Aimo Katajaisen käsialaa. Etenkin ylemmästä meriaiheisesta teoksesta pidin, mutta molemmista löytyy valtavasti katsottavaa ja tutkittavaa ja kun uskot nähneesi kaiken niin huomaat taas jonkun uuden yksityiskohdan. Lastenkirjoissa haluaisin näitä töitä nähdä!

Väinölästä löytyy myös kaikenlaista muuta menoa taulujen ja patsaiden lisäksi. 

Nukketeatterin lumoa OLIPA KERRAN- nukketeatteritilassa - Adalmiinan helmi, tiistaisin kello 11
29.5.,5.6., 12.6., 19.5., 26.6.,3.7., 10.7.,17.7., 24.7., 31.7., 7.8., 28.8.

Tarinoiden taikaa tapahtumissa runoja, sanataidetta, maalausta, nukketeatterityöpajaa, taiteilijatapaamisia... Kaikki teemat löydät täältä klick!
Väinölässä tapahtuu myös paljon Vekara Varkaus-Viikolla! Ja mikä voisikaan olla parempi teema! Minäkin pääsen osaksi aikaa tunnelmaan porhaltamaan kun Lintunen esiintyy Revontulitassu Kaupungissa näytelmässä ❤️ ja jospa se vielä äidin kanssa suostuisi jonnekin lähtemään. Lapsi, niin hyvä tekosyy tehdä itsekin kaikkea "lapsellista".

Vekara-Varkaus festivaaliviikolla mennään luontoon, tehdään yhdessä taidetta ja annetaan puille puheenvuoro. Teemana on ympäristö- ja yhteisötaide, erityisesti luontoyhteys.

Rakkaudella

iive 

ps. ja ehkäpä minustakin tulee joskus naivisti-taiteilija... ehkäpä...

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Oletko käynyt Padasjoella Enni Idin mökillä? Suosittelen lämpimästi, jos naivisti taide kiinnostaa. Lisätietoa löytyy paikkaa ylläpitävän kyläyhdistyksen sivuilta. http://kellosalmi.net/enni-id/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä käynyt (piti ihan googlettaa missä Padasjoki on), täytyypä joskus tsekata jos sattuu ohi menemään sopivana päivänä :)

   Poista

Kiitos :)