torstai 5. heinäkuuta 2018

Kesäkunnossa matkalla - Tampere

Taas ollaan matkalla! Kotona kerettiinkin olemaan jopa 2 yötä :) Aamu startattiin lenkillä, kotona kunnon aamupala ja kohti Tamperetta! Sateisen päivän suunnitelmana oli museo, museo, museo ja museo, nii ja yks kylpylä :)

Lintunen hinkui Muumimuseoon. Edellisellä kerralla ei mennyt ihan putkeen, tosin museokin oli silloin vielä kirjastolla. Silloin ehkä 4v(?) Lintusta ei voinut vähempää kiinnostaa... mutta onneksi mentiin, sillä uusi Muumimuseo on UPEA! Hieman vaan harmitti kun siellä ei saa kuvata ollenkaan. No, kannattaa uskoa ilman kuviakin, että on vierailun arvoinen paikka. Lapsen keskittymiskyky ei riittänyt ihan kaikkeen tutkailuun, sillä esillä oli vaikka mitä, minä olisin tutkinut kaikkea vielä pidempäänkin.

Napattiin museolta Lintusellekin museopassi, aikuisilta löytyykin jo Museokortit. Vielä olisi ihan parasta jos siellä kassalla passiin kirjoitettaisiin tai saisi leiman tms, mutta näinkin kyllä ihan kiva. Museokortti on kyllä kertakaikkisen hyvä investointi, sillä pääsee lähes joka paikkaan.

Seuraavaksi suunnattiin Vapriikkiin missä ei oltu aiemmin käytykään. Nettisivuista ei oikeastaan saanut ihan niin huikeaa kuvaa kuin mitä todellisuus oli, mutta tuolla on siis PALJON kaikkea. Oikeastaan ihan liikaakin, sillä tuli ihan ähky. Käytiin Nukkemuseossa, Luonnontieteellisessä, Kivimuseossa, Pelimuseossa, Postimuseossa (hieno myös) ja Birckala 1017 (oltiin jo ihan finaalissa kaikki) ja vielä jäi katsomatta vaikka mitä!


Pelimuseo oli kaikkien suosikki. Itsekin villiintyi kun pääsi pelaamaan flipperiä ja autopeliä ja HUGOA :O Tosin Lintusta toi ei kiinnostanut pätkääkään :DKoko päivä tuli oltua liikkeessä, sillä museoiden perään suunnattiin Nokian kylpylään. Nyt kun Lintunen osaa jo uida niin hienosti, niin olipa kivaa kun sai itsekin hieman relata. Uituakin tuli hyvin kun porukkaa oli kerrankin kohtalaisesti tavanomaiseen ryysikseen verrattuna. Kerrankin pääsi myös kunnolla hieroviin suihkuihin ja mun kipeät jalat sai hierontaa.  Museokierros kun tuli tehtyä kävelykengillä ja näköjään tukipohjalliset on tulleet tiensä päähän sillä plantaarifaskiitti siellä taas kipuili. Ideapark-kierroksen jälkeen oli ihanaa kun jalan alle sai pakastemarjapussin. Onneksi lenkkareihin vaihto auttoi, samoin kuin kinesioteipit.


Reissussa yövyttiin ehkä mun ihan suosikkihotellissa Tampereen Villassa, joka on niin ihana ja tunnelmallinen. Vieressähän olisi myös Torni, mutta se on jotenkin kalsea ehken. No Tornin aamupala kyllä kelpaa, sillä Villasta saa mennä tuonne Torniin aamupalalle.
Tornin aamupalalta olikin helppo koostaa hyvä aamupala, sillä valikoimaa on niin paljon. Gluteenittomia leipiä oli vaikka mitä, itse tykästyin tähän tattari vuokaleipään. Herkuiksi otin juustoja ja hedelmiä vaikka gluteenittomia muffineita ym. oli myös tarjolla, kesäkunnossa projekti mielessä siis, tosin pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että tästä todellakin tulee Koko Elämä Kunnossa-projekti koska mitään kieltäymyksiä ei ole, vain nautintoja kaikesta hyvästä.

Aamupalan jälkeen pakattiin ja suunattiin nenä kohti Korkeasaarta. Aurinko suosi tänään juuri meidän Korkeasaarikierroksen verran, joten ihana päivä tänäänkin <3

Rakkaudella
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)